Tudi letos na tretji petek v novembru, 20. 11., obeležujemo dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk, ki bo letos že deseti po vrsti. Njegova izvedba bo zaradi epidemije covid-19 letos drugačna. Tradicionalni slovenski zajtrk je vsakoletni dogodek, s katerim želimo učencem in staršem približati pomen lokalno pridelane in predelane hrane ter zdravega načina prehranjevanja. Z njim želimo ozaveščati o:
- pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil v naši prehrani,
- pomenu domače pridelave in predelave,
- pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad.
V okviru razrednih skupnostih smo pripravili zanimive dejavnosti (učenci ste jih prejeli v svoje spletne učilnice).
Lahko pa si ogledate še videopredstavitvi, ki ju najdete na spletni strani:
https://www.nasasuperhrana.si/tradicionalni-slovenski-zajtrk/
in preberete zloženko: cebelica-2020-WEB