Skoči na glavno vsebino

Teden otroka na Tinju, menda se nismo imeli »dobr«, imeli smo se super

Osrednja tema letošnjega Tedna otroka, ki je potekal od 3. do 9. oktobra, je bila SKUPAJ SE IMAMO DOBRO.
Nipke – ambasador letošnjega tedna otroka, nas je s svojo pesmijo na šolskem radiu ves mesec oktober vzpodbujal k druženju “Skp se mava dobr“.
Ta teden smo se res imeli dobro, so potrdili učenci na šoli. Dejavnosti, ki so potekale v tem tednu, so bile namenjen druženju, raziskovanju, predvsem pa vzbujanju radovednosti. Tiste radovednosti, ki zasije v očeh, ob prvih samostojnih korakih s hoduljami, ob velikem mehurčku, delujočem mini robotu,..
Kaj vse smo počeli na OŠ Partizanska bolnišnica Jesen Tinje v tem tednu.
Pripravili smo
si sadno kupo, se vozili s kotalkami in rolerji, se učili hoditi s hoduljami. Starejši hitrejši in boljši bralci so brali mlajšim v šolski knjižnici. Ponovno smo pričeli z oddajami na šolskem radiu. Programirali smo lego robotiko in se veselili, ko so naši roboti delovali. Obiskali smo grad, izdelali lastno fresko in si ogledali zbirke. Dočakali smo našo super malico. Na kostanjevem pikniku ob šoli smo se ponovno učili gubati papirnate lončke. Pri uri
angleščine smo si privoščili Tea Party, govorili smo v angleščini, ob tem srkali pravi čaj in se sladkali s pecivom, ki smo ga spekli doma. V podaljšanem bivanju smo spoznavali nove družabne igre. V jedilnici šole pa je nastajal motivacijski napis, ki nas bo vodil skozi šolsko leto.
»Skp« se bomo imeli »dobr«, če se bomo slišali, videli in si podali roke, ko bomo to potrebovali.
Sicer pa naj fotografije povedo, kako nam je bilo.

Dostopnost