Skoči na glavno vsebino

Obveščamo vas, da smo varno prispeli v šolo v naravi. Vsi se dobro počutimo. Namestili smo se v sobe in kmalu bomo imeli kosilo. Lepo vas pozdravljamo in vam zagotavljamo, da bomo kljub meglenemu vremenu uživali kar se da.

Dom_Planinka

UTRINKI: ponedeljek, 24.11.2014

Popoldan smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina je obnovila znanje o astronomiji, druga pa na svežem in z meglo prepojenem zraku preizkusila svoje sposobnosti streljanja z lokom. Najbolj natančen pri streljanju v tarčo je bil Aljaž iz 8. razreda. Pred nami je pester večer z družabnimi igrami…

Za nami je tudi prvi družabni večer, ki je bil namenjen osnovam bontona in igri resnica in laž. Izvedeli smo, kdo je preizkusil sankanje v sendviču, kdo obožuje repo in krompir, komu je najljubši dan četrtek, kdo v ponedeljek ne hodi plavat, kdo v šoli rad piše preizkuse, kdo ne mara sira gauda, kdo je jahal ovco in tudi, kdo ima številko čevljev 45 in trdi, da to ni res.

Pa še vprašanje iz bontona: Kdo gre najprej po stopnicah navzgor? Moški ali ženska? Mi odgovor poznamo, pa vi?

 

UTRINKI: torek, 25.11.2014

Prebudili smo se v megleno in hladno jutro. Dan smo pozdravili z jutranjim sprehodom in mini “pasjo” telovadbo. Bilo je malo športa in veliko smeha…
Dopoldan smo se razdelili v tri skupine in večino dopoldneva preživeli na svežem zraku. Raziskovali smo gorski potoček in obiskali slap Skalce (Framski slap). Poskušali smo zakuriti ogenj in dekletom je to tudi uspelo.  Tretja skupina je spoznala nordijsko hojo in opravila pohod na Mariborsko kočo.  Popoldan smo se učili o gozdu in spoznavali drevesne vrste. Da se ne bomo izgubili v megli, smo se urili tudi v orientaciji.

Po obilni večerji smo se odpravili na nočni pohod in se z navijaškimi vzkliki že pripravljali na nogometno tekmo… Učitelj Kristijan je obljubil ogled večerne nogometne tekme v pižamah. Navijali bomo za Maribor.

In potem pridno spat.

 

UTRINKI: sreda, 26. 11. 2014

Danes je bil dan za pohodništvo. Prehodili smo natanko 10 km in 250 m, hodili s povprečno hitrostjo 3,8 km/h, za hojo brez postankov smo porabili točno 2 uri in 50 minut. Pot nas je vodila od doma Planinka do Mariborskega Pohorja, od tam do razglednega stolpa, naprej do Mariborske koče in nazaj domov. In bilo je super, kljub mrazu, kar je vidno tudi na fotografijah.

Če mislite, da smo popoldan preživeli v postelji, se motite. Mi se ne damo kar tako. Še imamo energijo za sprehod po gozdu in spoznavanje drevesnih vrst, naučili pa smo se tudi novo športno igro “Bejžbol”.  In kdo je imel največ športne sreče? Jasno! Punce so premagale fante.

Večer smo preživeli družabno. Pred spanjem smo razmigali  še male sive celice.

 UTRINKI: četrtek, 27.11.2014

Dan smo začeli udarno, z jutranjo telovadbo na  – 2 °C.
Po večji količini raznovrstne hrane, ki smo jo pospravili že za zajtrk, smo se znova razdelili v skupine. Dopoldan smo posvetili nordijski hoji v družbi pasjih vodnikov Suzi in Medota, ki sta komaj čakala, da gresta na pot. Druga skupina je obiskala slap Skalce in tretja poskušala zakuriti ogenj.  Bili smo bolj ali manj uspešni saj o ognju, ki bi nas vsaj malo ogrel, ni bilo sledi…

Popoldan smo se znova učili orientacije v megli, ki je kot naročena postajala vse gostejša. Zmagala je Maja iz 7. razreda. Znova smo napeli tetive in se trudili poslati  puščice v tarčo. Največ točk je dosegla Doroteja, saj pridno vadi tudi doma.  Naše misli pa so že usmerjene na zadnjo noč in družabni večer, kjer bomo predstavili svoje talente. Aplavz prosim!!!!

Družabni večer smo zaključili s plesom. Najdlje so vztrajale plesalke sedmošolke.

UTRINKI: petek, 28. 11.2014

Tudi zadnje jutro v šoli v naravi nas niso pustili malo dlje spati. Aktivno smo začeli z daljšim krožnim sprehodom v okolici doma. Po zajtrku pa smo se odpravili iskat sonce in skupini, ki je preizkušala nordijsko hojo, je to tudi uspelo.

Z lepimi občutki in številnimi doživetji smo se pripravili na odhod domov. Bilo je nepozabno. Kljub megli in ledeno mrzlih rokah, zamrznjenih nosovih in licih, … nas je grelo prijateljstvo. In to je najpomembnejše.

Dostopnost