SVETOVALNI KOTIČEK

KORAKI DELA na daljavo


KAM PO POMOČ?

SOS – kam po pomoč …


pozitivne MISLI od 6. 4. – 12. 4. 2020

4. teden gradivo za delo in sproščanje

1. DEL APRIL 2020 4. teden KARTICE ZA IGRO IN POGOVOR

2. DEL APRIL 2020 5. teden KARTICE ZA IGRO IN POGOVOR


Organizacija učenja in dela doma ….april 2020


OB MEDNARODNEM DNEVU KNJIG ZA OTROKE

2. 4. 2020 MEDNARODNI dan knjig za otrokeBeremo skupaj

Vaje za SPROŠČANJE


Spoštovani starši in učenci, spoštovane učenke.

Lepo pozdravljeni skorajda v sredini drugega tedna, odkar smo v stiku le na daljavo, preko računalnikov in telefona. 

Pa je en teden pouka (dela) na daljavo že za nami.  Kako ste ga preživeli?   Verjetno podobno kot večina.

Vsi smo se znašli v posebnih razmerah, ki jih prinaša koronavirus.  Ljudi nas je običajno strah neznanega, zato je v tej situaciji povsem normalno, da smo negotovi, da nas nekatere stvari skrbijo in da ne vemo, kako dolgo bodo trajale te razmere… 

Vem, da ste dobro poskrbeli za zdravje, dobro počutje in varnost vseh v družini, da se ne izpostavljajte stikom z drugimi, da uporabljajte telefone in računalnike ter da ostajate doma, saj je dom trenutno edini varen prostor. Želim vas spodbuditi, da ta čas namenite tudi malo drugačnemu dnevnemu utripu skupaj s poukom.

Spodbujajte otroke za sprotno izobraževanje na daljavo in reševanje posredovanih nalog oz. učnih vsebin, bodite jim v močno oporo. Mlajšim otrokom pomagajte pri razumevanju učiteljevih navodil (morda tudi kakšne vsebine) za delo doma.

Izkoristite skupni čas (VAŠ ČAS) za druženja ob gospodinjskih in hišnih opravilih, za razgibavanje, igranje družabnih iger, za branje kakšne zanimive vsebine, knjige, za pogovore ob njih, za klepet, za ogled filma…

Preko spleta imate sedaj tudi možnost ogleda lutkovnih predstav kar iz domačega kavča,  katere ponujata Lutkovno gledališče Maribor in Lutkovno gledališče Ljubljana.

Lutkovno gledališče Maribor:   

https://4d.rtvslo.si/oddaja/lutkovna_predstava/173251139?fbclid=IwAR01d7F1hCt5oJkdVYrgUqKS9AQ9MyEaAtAaBlWNWpO99NDxolh0x-udzs0

Lutkovno gledališče Ljubljana:

http://www.lgl.si/si/predstavitveni-video

Svetovalna služba vam  je na voljo ob vseh vprašanjih, ki jih prinaša sedanja situacija. Če lahko karkoli pomagam,  se lahko obrnete name preko e-kontakta:  ana.pacnik@gmail.com.

Skupaj nam bo lažje in manj bo neprijetnih občutkov.

Vsem želim veliko pozitivne energije , ostanite zdravi in pazite nase ter drug na drugega.

 


I N T E R A K T I V N O      U Č  E N J E

  1. Za lažje interaktivno učenje, preverjanje znanja in delo na daljavo so ZELO ZANIMIVE IN UPORABNE:
  • »INTERAKTIVNE VAJE ZA UČENJE ZA 1. DO 9. RAZRED«
  • VTIPKAŠ: interaktivne-vaje.si

Zavihki se delijo na naravoslovne in družboslovne predmete ter ostalo. Poišči določen predmet, izberi razred in nalogo zate.   Usmerjal te bo računalnik tudi s povratno informacijo.

Za razvedrilo so dodane tudi DIDAKTIČNE IGRE: spomin, poišči razlike, zaporedje dogodkov, sestavljanke, vzorci…

  1. Zanimive so tudi VAJE ZA IZBOJŠANJE BRANJA, PISANJA IN KONCENTRACIJE – povezava OŠ V. Polana.

NIJZ (Nacionalni inštitut za javno zdravje):


Spoštovani starši, spoštovana učenka, spoštovani učenec.

Vsi lepo in prijazno pozdravljeni kar preko šolske spletne strani.  Na takšen način ostajamo v stiku že drugi delovni teden, odkar pouk poteka na daljavo. Srčno upam, da ste vsi zdravi, da se dobro počutite in da upoštevate navodila, ki jih vsak dan znova posredujejo mediji.  Bodite (bodimo) spodbudni, skušajmo otroke pomiriti in preprečiti zaskrbljenost glede vseh nastalih sprememb.
Pomembno je, da se z otroki pogovarjate o nastali situaciji v Sloveniji oz. svetu na njim primeren način glede na starost in razumevanje problematike.
Namesto pouka in obveznosti v šolskih klopeh, boste učenke in učenci čas preživljali doma, ostajali v stikih na daljavo tako z učitelji, kot s prijatelji, vrstniki, sošolci, sošolkami, katere gotovo že pogrešate. Tudi jaz že pogrešam vaše prijazne pozdrave in šolski živ-žav. 

Vsa učna gradiva in naloge prejemate na daljavo in se nanje pridno odzivate, sprašujete, rešujete, pridobivate nova znanja in razvijate poti do samostojnosti pri šolskem delu. Za vse to Vas moram-o zares pohvaliti »Iskrena hvala za skrben odziv, za vso že opravljeno delo in samo tako prizadevno naprej. Verjamem, da boste to vsak zase in s sodelovanjem zmogli.«

Če morda rabiš/rabite pomoč, nasvet, če te kaj skrbi, napiši mi kakšno vrstico, prosim.  Z veseljem se bom odzvala in pomagala ali pa poiskala pomoč.
Šolska svetovalna delavka, Ana Pačnik, sem za vas dosegljiva preko e-pošte: ana.pacnik@gmail.com.
V želji, da s skupnimi močmi čim prej prebrodimo nastalo situacijo, vas vse lepo pozdravljam.

Ostanite, ostanimo zdravi ☺.

Več informacij najdete tukaj:   koristne informacije


Dostopnost