Skoči na glavno vsebino

Pozdravljeni in dobrodošli prvošolci in starši!

Sem učenka 9. razreda, ob meni pa stojijo moje sošolke in sošolci. Kot izkušena šolarka bi vam rada povedala nekaj besed in upam, da tudi nekaj modrosti o vaših prihodnjih devetih letih v osnovni šoli.

Torej… spet je prišel tisti čas! Zbudiš se nervozen, tlačila te je nočna mora, ura nikakor noče nehati zvoniti in že prvi dan skoraj zamudiš. “Prvi šolski dan!” Ne glede na to, ali smo devetošolci ali prvošolci, hodimo v četrti ali sedmi razred, vsi imamo na ta dan mešane občutke navdušenja in strahu.

Verjetno poznate tisti rek: “Prvi vtis je najpomembnejši.” No, vtise boste puščali skozi celo šolanje, prav tako pa si jih boste nabirali. Kakorkoli, samo enkrat je zares “prvi šolski dan.” Seveda, če vam na ta dan ne gre dobro, to še ne pomeni, da bi morali prenehati s poukom. Kot izkušena šolarka in učenka naj vam povem, kaj vse vas čaka na vaši šolski poti.

Naučili se boste povedati, koliko je ura in koliko skupaj stanejo tri kepice sladoleda. Naučili se boste napisati še več kot samo svoje ime, pravzaprav boste pisali cele zgodbe. Naučili se boste, kako so v preteklosti živeli naši predniki in kje se na zemljevidu nahaja Slovenska Bistrica.Premagovali boste nove izzive, spoznali nove prijatelje, postali boste reditelji in skrbeli za red in čistočo vaše učilnice in najpomembnejše, z navdušenjem boste pričakovali vsak odmor.
Če boste naleteli na težave, pa smo tukaj mi, devetošolci, da vam pomagamo. Že danes vas bomo obdarili z majhno pozornostjo – obeskom za ključe in škatlico, v katero boste shranjevali različne predmete za računanje, na primer gumbe, kroglice, fižolčke… Čisto zares, tudi s fižolčki se da računati, kar vprašajte vašo učiteljico Silvo.

Zato – pozdravljeni, prvošolke in prvošolci in dobrodošli v naši šolski skupnosti!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dostopnost