Skoči na glavno vsebino

 

Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja za osnovnošolce in srednješolce, ki bo zaradi pandemije Covid-19 potekal v virtualni obliki.

Virtualna karierna sejma bosta potekala na skupni spletni platformi, preko pred-vstopne strani www.karierni-sejem.si, v času od 16. do 20. novembra (za osnovnošolce) in kasneje za srednješolce.

Virtualni karierni sejem bo mladim ponujal stik z izobraževalnimi ustanovami ter delodajalci, ki se bodo predstavljali na virtualnih stojnicah. Predstavljeni bodo deficitarni poklici in poklici prihodnosti. S pomočjo organizacij v mladinskem sektorju bodo predstavljene pomembne obšolske dejavnosti, ki jih mladi potrebujejo za večanje kompetenc in lažji vstop na trg dela. Predstavljene bodo tudi informacije za lažje načrtovanje karierne poti. .

Organizacija sejma v virtualnem prostoru spreminja koncept izvajanja kariernega sejma tudi za daljše obdobje. Obiskovalci, ki se bodo sejma udeležili med 16. in 27. novembrom 2020, si bodo objavljene vsebine v spletnem prostoru lahko ogledovali tudi po izvedbi dogodkov »v živo«, vse do 30. septembra 2021. Medtem bodo lahko razstavljavci posamezne razstavljene vsebine tudi spreminjali ali nadgrajevali.

Obisk sejma bo brezplačen vse podrobnosti pa najdete v naslednjih prispevkih.

Obvestilo za karierni sejem se nahaja tukaj:  Karierni sejem 2020 obvestilo

Navodila  prijavo najdete tukaj:   K. SEJEM 2020 navodila_učenci

 

Dostopnost