Skoči na glavno vsebino

Učenci 7., 8. in 9. razreda naravoslovno športno šolo v naravi preživljajo v CŠOD Breženka v Fiesi. Tik ob morju in sladkovodnem jezeru se pod skrbnim očesom učiteljev učijo različnih veščin, ki so še kako potrebne za življenje. Imajo se lepo, bogatijo svoje znanje, povezani z naravo nabirajo izkušnje sobivanja in spletajo nova prijateljstva. 

PONEDELJEK, 22. 4. 2024
Prihod (ob 11.00), nastanitev, v popoldanskih urah aktivnost ob jezerih v Fiesi in nordijska hoja, družabni večer (predstavitev šole, kraja, narečja, opis dneva).

TOREK, 23. 4. 2024
Pohod v Piran, ogled mesta in obisk akvarija, morska biologija in školjkarstvo, družabni večer s športno-zabavnimi igrami.

SREDA, 24. 4. 2024
Fizikalno kemijske meritve z uporabo kompasa  in orientacijski pohod, sredozemsko rastje in lokostrelstvo, večerni ogled Pirana in sladoled.

ČETRTEK, 25. 4. 2024
Pohod do Krajinskega parka Strunjan, mesečev zaliv, skozi tunel v Portorož na sladoled in povratek v Fieso, morska biologija in socializacijski eksperiment, zaključni večer.

PETEK, 26. 4. 2024
Vožnja z ladjo po slovenski obali, podelitev priznanj za uspešno opravljene naloge in prizadevno delo pri mnogoboju, podelitev priznanj za najbolj urejeno sobo v šoli v naravi, odhod domov.

Dostopnost